Uutinen / 15.8.2024

Helen Sähköverkko ja Eltel allekirjoittivat kumppanuussopimuksen jakeluverkon rakentamisesta ja ylläpidosta

Helen Sähköverkko on valinnut Eltelin sähkönjakeluverkon rakentajaksi ja ylläpitäjäksi. Sopimus on viisivuotinen, jonka jälkeen on mahdollisuus kolmeen optiovuoteen. Sopimus kattaa muun muassa pien- ja keskijänniteverkon rakentamista ja ylläpitoa, teknistä asiakaspalvelua, sijainti- ja verkkotiedon dokumentointia sekä häiriönselvitys- ja viankorjauspalvelua. Uusi sopimus astuu voimaan 1.4.2025.

Helen Sähköverkko siirtyi sähköverkon rakentamisessa ja ylläpidossa vuonna 2020 perinteisestä tilaaja-toimittaja -mallista kumppanuusmalliin, missä on tarkoitus luoda jatkuvasti kehittyvä kumppanuus yhteisten tavoitteiden ja yhdessä tehtävän kehittämisen kautta. Uuden sopimuksen myötä Helen Sähköverkon ja Eltelin yhteisenä tavoitteena on ylläpitää toimitusvarmuuden taso nykyisellä eurooppalaisittain erinomaisella tasolla, jossa Helen Sähköverkko siirtää sähköä yhtenä Euroopan luotettavimmista toimijoista ja turvaa sähkön toimitus- ja huoltovarmuuden Helsingin alueella.

Tiivis kaupunkirakenne, vihreä siirtymä sekä asiakkaiden ja sidosryhmien korkeat odotukset palvelun laadulle ja sähköverkon rakentamiselle haastavat meitä kehittämään toimintaa. Kumppanuushenkinen yhteistyö on osoittautunut olevan avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa ja haluamme entisestään syventää kumppanuutta tulevassa sopimuksessa, kertoo Helen Sähköverkon toimitusjohtaja Markus Lehtonen.

Pitkä kumppanuus myös mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystyön. Helen Sähköverkko on yhdessä Eltelin kanssa sopinut useista toimenpiteistä entistä ympäristöystävällisemmän ja vastuullisemman rakentamisen ja ylläpidon mahdollistamiseksi. Tästä esimerkkejä ovat muun muassa uusiutuvan polttoaineen käyttö työmailla sekä tiivis yhteistyö päästölaskennan raportoinnin kehittämisessä. Meneillään on myös useita kehityshankkeita, kuten vähäpäästöisen työmaan pilotointi.

Vihreä siirtymä tuo mukanaan isoja muutoksia ja mahdollisuuksia kasvavalle Helsingin kaupungille ja Helen Sähköverkolle. On hienoa olla mukana tässä muutoksessa ja sekä rakentamassa että uudistamassa Suomen suurimman kaupungin sähköverkkoa. Helen Sähköverkon kanssa yhteistyö on aitoa partneruutta, Eltelin Suomen toimitusjohtaja Juha Luusua jatkaa.