Artikkeli / 9.10.2024

Uusi ominaisuus Oma Sähköverkko -digipalvelussa – näin suunnittelet kuinka monta latauspistettä voit hankkia nykyiselle sähköliittymälle

Oma Sähköverkko on kaikille Helen Sähköverkon asiakkaille suunnattu ilmainen digitaalinen asiointipalvelu, joka antaa kokonaiskuvan omasta sähkönkäytöstä selkeiden kulutusgraafien muodossa. Tämän lisäksi palvelusta voi tarkastella koko sähköliittymän sähkönkulutusta sekä tarkistaa liittymän vapaan kapasiteetin, mikä auttaa esimerkiksi taloyhtiön hallituslaisia ja isännöitsijöitä kiinteistön energiahankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Ilmainen digipalvelu mahdollistaa kiinteistön sähköliittymään liittyvän asioinnin 24/7.

Kiinteistön sähköverkon liittymäkapasiteetti on oleellinen tekijä sähköautojen latausjärjestelmää, aurinkosähköjärjestelmää tai maalämpöön siirtymistä mietittäessä. Liittymäkapasiteettiin vaikuttavat muun muassa pääsulakkeen koko ja nykyiset kaapeloinnit. Hankkeeseen ryhtyessä on hyödyllistä kartoittaa nykyisen infran vapaa kapasiteetti, jonka pohjalta suunnitellaan esim. latauspisteiden tai -valmiuksien määrä, latausnopeuksia sekä eri kuormanhallinnan tapoja.

Uutena ominaisuutena Oma Sähköverkko -digipalveluun on kehitetty liittymäkapasiteetin suunnittelutyökalu. Liittymäkapasiteetin suunnittelutyökalun avulla voi tarkastella kuinka monta latauspistettä nykyinen vapaa kapasiteetti mahdollistaa. Huomaathan, että liittymäkapasiteettitietojen tarkasteluun tarvitaan käyttäjäoikeudet ja liittymällä vähintään 5 käyttöpaikkaa.

Näin käytät suunnittelutyökalua:

  1. Kirjaudu sisään Oma Sähköverkko -palveluun.
  2. Mene kohtaan Liittymä. Löydät sivulta välilehden Suunnittelutyökalu.
  3. Kokeile, kuinka monta eri tehoista latauspistettä nykyinen kapasiteetti mahdollistaa. Vapaan kapasiteetin näet lataustehojen valintojen yläpuolella.

  

Havainnekuva Oma Sähköverkko -digipalvelun suunnittelutyökalusta

Havainnekuva Oma Sähköverkko -digipalvelun suunnittelutyökalusta

Lue lisää aiheesta

Taloyhtiö